Saradnja ministarstava za rad Srbije i Republike Srpske

Bez autora
Apr 05 2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović potpisali su danas memorandum o saradnji dva ministarstva. Vulin je nakon potpisivanja tog dokumenta u Palati Srbija ukazao na to da je njime predviđena razmena iskustava, ali i podataka i informacija između fondova penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i obeležavanje zajedničkih datuma koji su bitni kako za istoriju Srbije, tako i Republike Srpske. On je ocenio da odnosi između Srbije i Republike Srpske, kao i između dva ministarstva, nikada nisu bili bolji, uz napomenu da je dogovorena konkretna saradnja po pitanjima važnim za rad tih ministarstava. Prema njegovim rečima, s obzirom na to da veliki broj građana ostvaruje prava iz ove oblasti, kako u Srbiji, tako i Republici Srpskoj, zbog njih je važna dobra komunikacija između dva ministarstva.

Saradnja ministarstava za rad Srbije i Republike SrpskeMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović potpisali su danas memorandum o saradnji dva ministarstva.

Vulin je nakon potpisivanja tog dokumenta u Palati Srbija ukazao na to da je njime predviđena razmena iskustava, ali i podataka i informacija između fondova penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i obeležavanje zajedničkih datuma koji su bitni kako za istoriju Srbije, tako i Republike Srpske.

On je ocenio da odnosi između Srbije i Republike Srpske, kao i između dva ministarstva, nikada nisu bili bolji, uz napomenu da je dogovorena konkretna saradnja po pitanjima važnim za rad tih ministarstava.

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da veliki broj građana ostvaruje prava iz ove oblasti, kako u Srbiji, tako i Republici Srpskoj, zbog njih je važna dobra komunikacija između dva ministarstva.

Vulin je naveo da su međusobni odnosi iskreni, srdačni i zasnovani na Dejtonskom sporazumu, kao i na čvrstom opredeljenju da Srbija priznaje celovitost Bosne i Hercegovine, ali da insistira na značaju koji Republika Srpska kao entitet svakako ima.

Bosna i Hercegovina je zemlja koju poštujemo i priznajemo, Republika Srpska naravno uvek ima posebno mesto i u našem srcu i u našoj politici, dodao je on.

Savanović je izrazio očekivanje da će se predstavnici dva ministarstva ubuduće sastajati što češće, ističući da je od velike koristi razmena iskustava, naročito iskustava Srbije u procesu evropskih integracija.

Prema njegovim rečima, bilo je reči i o borcima i njihovim pravima, socijalnom dijalogu, socijalnim kategorijama i radu na povećanju zapošljavanja.

On je ujedno naveo da je uputio poziv ministru Vulinu da sa svojim saradnicima uskoro poseti Republiku Srpsku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik